Унгарското правителство премахна тавана на цените на горивата, след като

...
Унгарското правителство премахна тавана на цените на горивата, след като
Коментари Харесай

Унгария премахна тавана на цените на горивата, бензинът поскъпна

Унгарското държавно управление отстрани тавана на цените на горивата, откакто държавната петролна компания МОЛ предизвести за дефицит на бензин и дизел.

Търсенето неотложно се усили и вносът понижа.

 
Два дни след влизането в действие на глобите против съветския нефт, унгарското държавно управление отстранява горната граница на цената на бензина по предложение на петролната група МОЛ.
Гергей Гуляш – шеф на кабинета на премиера Виктор Орбан

Унгария е първенец в Европа по равнище на инфлация – над 20%. Обосновката на държавното управление за растежа на цените обаче опонира на обстоятелствата.

Шандор Жирош, сътрудник на Euronews: Не е правилно, че държавното управление е трябвало да отстрани горната граница на цената на бензина поради глобите на Европейски Съюз, защото петролното ембарго върху съветския нефт не важи за Унгария.

Виктор Орбан, считан за най-ревностния съдружник на Москва в Европейски Съюз, подлага на критика глобите, наложени на Русия за нейната експанзия против Украйна, макар че страната му към този момент се придържа към тях.

Повече от една четвърт от близо 2000 бензиностанции в Унгария оповестяват за дефицит на горива. На фона на задълбочаване на рецесията, министър председателят Орбан разгласи, че държавното управление ще отнеме свръхпечалбата на държавната компания МОЛ, насъбрана от продажби на горива. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР