Унгарското правителство обмисля затварянето на цялата държава в опит да

...
Унгарското правителство обмисля затварянето на цялата държава в опит да
Коментари Харесай

Унгарското правителство ще предостави допълнителна помощ на собствениците на малък бизнес

Унгарското държавно управление обмисля затварянето на цялата страна в опит да спре разпространяването на новия ковид. Това разгласи министър председателят Виктор Орбан в Народното събрание в Будапеща. Унгария разгласи изключително състояние на 11 март и затвори границите си.

Въвеждането на полицейски час е една от опциите, които се обмислят, съобщи министър председателят Виктор Орбан в Народното събрание. Той изиска от депутатите незабавни пълномощия, които съгласно него са нужни за справяне с епидемията. Едно от поисканите пълномощия е удължаването на изключителното състояние посредством публикуван от премиера декрет, като от това произлизат и разнообразни рестриктивни ограничения, които да влизат в действие без единодушието на Народното събрание. В проектозакона на държавното управление е записано, че се планува „ насилствена парламентарна отмора “. Новият законопроект също планува до 5 година затвор за всеки, който популяризира подправена информация, която пречи на държавното управление да отбрани хората или паникьосва обществото. Критиците на дясното държавно управление на премиера Виктор Орбан се тормозят, че министър председателят се стреми към еднолично ръководство посредством укази, прескачайки Народното събрание.

Унгарското държавно управление ще даде спомагателна помощ на притежателите на дребен бизнес, с цел да им помогне да овладеят икономическата рецесия, провокирана от пандемията „ ковид-19 “, съобщи министър председателят Виктор Орбан. Мерките включват данъчни облекчения и заледяване на заплащанията по заеми до края на годината за всички.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР