Унгарското правителство може да поднови медийните си кампании срещу институциите

...
Унгарското правителство може да поднови медийните си кампании срещу институциите
Коментари Харесай

Орбан може да поднови медийните кампании срещу ЕС

Унгарското държавно управление може да възобнови медийните си акции против институциите на Европейския съюз, сподели през днешния ден министър председателят на страната Виктор Орбан, в миг, когато неговата ръководеща партия ФИДЕС засилва акцията си за идните избори за Европейски парламент, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Той даде изявление по унгарското публично радио броени дни откакто десноцентристката Европейска национална партия - най-голямата в Европарламента - гласоподава за заледяване на участието на ФИДЕС поради неодобрение, че тя нарушава правилата на Европейски Съюз за господство на закона.

ЕНП предприе тази изключителна мярка частично поради подхванатата от Орбан медийна акция персонално против ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, в която той бе изобразяван като покровител на всеобщата миграция в Европа и като марионетка на американския милиардер от маджарски генезис Джордж Сорос.

След като Еврокомисията възропта против дейностите на Орбан, той приключи медийните си офанзиви против Европейски Съюз и се извини на членовете на ЕНП. В днешното си изявление обаче той още веднъж поде нападателен звук.

"Хората са нещо недоволни от нас в Брюксел, тъй като, при започване на акцията за европейските избори, ние започнахме осведомителна акция в Унгария, като разкрихме образно техните замисли ", сподели Орбан.

"Нашата работа в този момент е да продължаваме да осведомяваме хората за желанията на Брюксел. Не би трябвало да отстъпваме, не би трябвало да се опасяваме, в случай че съперниците се наскърбяват и ни нападат от гняв, че сме ги разобличили ", сподели той.

По-късно държавен представител, запитан какво значи казаното от Орбан, отхвърли коментар, като се ограничи единствено с къса фраза: "Думите на премиера приказват сами за себе си ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР