Унгарското правителство издаде разпореждане, което ще изисква от лекарите да

...
Унгарското правителство издаде разпореждане, което ще изисква от лекарите да
Коментари Харесай

Унгария затяга законите за абортите


Унгарското държавно управление издаде предписание, което ще изисква от лекарите да показват на дамите, искащи да създадат аборт, виталните индикатори на плода, съобщи Асошиейтед прес. С това обвързване релативно демократичните правила за абортите се стягат, осведоми Българска телеграфна агенция.

Издаденото през вчерашния ден предписание гласи, че лицата, които дават здравни грижи, би трябвало да показват на бременните дами " ясно разпознаваема информация за виталните индикатори на плода ", преди да преминат към каквито и да е процедури, свързани с аборт. Регулацията влиза в действие от 15 септември.

Министерството на вътрешните работи съобщи през вчерашния ден, че " близо две трети от унгарците свързват началото на живота на едно дете с първата поява на сърцетуптене " и че има съвременно съоръжение, което може да засече въпросната демонстрация в ранен стадий от бременността. 

Унгарските закони за аборта са относително демократични и значително останаха непроменени, откогато процедурата бе узаконена през 1953 година.

Националистическото държавно управление на премиера Виктор Орбан се показва като бранител на обичайни фамилни полезности и предложи обилни данъчни облекчения и помощи за многодетни фамилии, в опит да бъде увеличена раждаемостта.

Освен това през 2011 година държавното управление вписа в конституцията ситуацията, че " животът на плода ще бъде предпазен от момента на зачеването ", само че до момента то не се беше опитвало да затегне изключително законите за аборта.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР