Унгарското правителство е осъдено да плати компенсация на Унгарския хелзинкски

...
Унгарското правителство е осъдено да плати компенсация на Унгарския хелзинкски
Коментари Харесай

Правителството на Орбан е осъдено заради лъжата за Сорос и бежанците

Унгарското държавно управление е наказано да заплати отплата на Унгарския хелзинкски комитет (УХК), оповестява Агенция Франс Прес, представена от Дойче веле. Върховният съд на Унгария постанови в сряда, че държавното управление на Виктор Орбан е популяризирало " подвеждащи и неверно показани обстоятелства " за правозащитната организация. Те се съдържат във въпросник, разпратен до милиони маджарски семейства.

В известие на УХК до медиите се показва, че, съгласно Върховния съд на страната, държавното управление на Орбан е уязвило репутацията му в " национално допитване " по отношение на американския милиардер Джордж Сорос. От известието излиза наяве още, че съдът е постановил унгарското държавно управление да разгласява опрощение на неправителствената организация - посредством медиите и на уеб страницата на държавното управление, което да престои там 30 дни. Освен това държавното управление в Будапеща би трябвало да изплати на УХК обезщетение от 2 милиона форинта (6 хиляди евро).

" Промигрантска организация, финансирана от Сорос "

Правителството разгласи в своя позиция, че приема решението на съда. Независимо от това обаче, държавното управление продължава да преглежда УХК като промигрантска организация, финансирана от Джордж Сорос: " Въпреки че отхвърля и увърта, факт е, че Унгарският хелзинкски комитет е финансирана от Сорос промигрантска организация ", се споделя в държавно изказване, изпратено до Агенция Франс Прес.

През 2017 година анкетата за " Планът Сорос ", част от така наречен " национални съвещания ", почнали през 2015 година и фокусирани върху миграцията, попита жителите дали са съгласни с позицията на държавното управление. В един от въпросите се твърди, че УХК, която е приела финансиране от Сорос, се застъпвал за по-леки присъди за мигранти, наказани за нарушение на закона, в сравнение с за унгарските жители. В своя отбрана от УХК припомниха, че от десетилетия се борят за пълноправие в Унгария.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР