Унгарският външен министър Петер Сиярто е подчертал по време на

...
Унгарският външен министър Петер Сиярто е подчертал по време на
Коментари Харесай

Унгария обвини в лицемерие критикуващите Русия западни страни

Унгарският външен министър Петер Сиярто е подчертал по време на взаимна конференция с държавния секретар на Съединени американски щати Майк Помпео лицемерието на западните страни към Русия , оповестяват съветските медии.

По време на конференцията Помпео е приказвал за забележителното повишаване на въздействието на Русия на интернационалната сцена. Освен това той подчертал, че съветската страна " не споделя устрема за независимост ".
 Помпео към Орбан: Путин забива чеп
Помпео към Орбан: Путин забива чеп

Съединени американски щати разтревожени за целостта на НАТО

" Не можем да позволим на Путин да сее разединение сред другари в НАТО. Унгария знае от личната си история, че властническа Русия в никакъв случай няма да бъде другар на свободата и суверенитета на по-малките страни ", коментирал държавният секретар на Съединени американски щати.

В отговор на това Сиярто отбелязал, че съдействието с Москва нямало да попречи на Будапеща да бъде благонадежден съдружник на Вашингтон и Брюксел.

" Що се отнася до Русия - споделих на държавния секретар за това - това е голямо двуличие и политическа уместност на политическата сцена в Европа. Защото не маджарски или централноевропейски енергийни компании вземат участие " Северен поток-2 " дружно с " Газпром ". На Петербургския интернационален стопански конгрес в качеството на основен посетител беше поканен не министър-председателят на Унгария, а френският президент. И до Путин на сцената седяха не ръководители на маджарски енергийни компании, а ръководителите на най-големите западни корпорации ", акцентира унгарският първи посланик.

Освен това Сиярто призовал да се оцени мащаба на търговията на европейските страни с Русия.

" Ние сме, да кажем по този начин, много зле, с цел да ни представяте по този начин, като че ли имаме тесни връзки с Русия ", заключил унгарският външен министър.

По-рано Сиярто към този момент настоя, че счита за неоснователни обвиняванията на Европейския съюз против Будапеща за прекомерно мощно доближаване с Русия. Според него Брюксел поддържа доста по-близки връзки с Москва, само че " единствената разлика е, че те се пробват да скрият огромния бизнес под привидни кавги ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР