Унгарският режисьор Кристоф Дийк, който през 2017 г. спечели „Оскар“

...
Унгарският режисьор Кристоф Дийк, който през 2017 г. спечели „Оскар“
Коментари Харесай

128 филма, един фестивал - slava.bg

Унгарският режисьор Кристоф Дийк, който през 2017 година завоюва „ Оскар “ с късометражния си филм „ Пей “, влезе в конкурсната стратегия на родния фестивал In The Palace. Във форума той ще взе участие с новото си заглавие - „ Най-яката игра “.

Общо 128 филми и копродукции от 38 страни попадат в селекцията на 17-ото издание на феста във Варна, което ще се организира 15 до 22 септември във Фестивален и конгресен център – Варна.

В рамките на In The Palace ще бъде показан и спечелилият Берлинале късометражен филм “Филипинка “ на режисьора Рафаел Манюел, както и игралният филм „ Анна “ на Декел Баренсон, който беше селектиран в Кан и получи номинация за БАФТА. Зрителите ще могат да видят още „ Последната фотография на баща “ на сръбския режисьор Стефан Джорджевич, който победи в Локарно.

„ Изключително сме удовлетворени от селекцията, макар че за поредна година ни беше пъклен мъчно и с всяка последваща става все по-трудно, тъй като равнището на филмите, се подвига и по заглавията се вижда какви филми желаят да са част от фестивала. Тази година поръчките бяха над 3000 “, изясни шефът на фестивала Цанко Василев.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР