Унгарският премиер Виктор Орбан заяви в петък, че решението на

...
Унгарският премиер Виктор Орбан заяви в петък, че решението на
Коментари Харесай

Орбан: Решението за изплащане на $310 000 обезщетения на ромски ученици не е справедливо

Унгарският министър председател Виктор Орбан съобщи в петък, че решението на Върховния съд за погашение на 310 000 $ компенсации на възпитаници от ромското малцинство, които са били подложени на сегрегация, е незаслужено. Той даде обещание да промени закона, с цел да предотврати възможни бъдещи сходни решения. Това съобщи Reuters.

Орбан, който последователно пое контрола над доста аспекти от живота в посткомунистическа Унгария, провокира митинги в Будапеща, откакто през януари сподели, че страната не би трябвало да се подчинява на вероятно правосъдно разпореждане за погашение на компенсации на ромите, а вместо това би трябвало да ги образова.

Казусът касае начално учебно заведение в Гьонгьошпата - град, в който и в предишното е имало етническо напрежение. Върховният съд постанови във вторник, че учениците са били подложени на сегрегация и не са получавали съответно равнище на обучение, откакто са били лимитирани в класни стаи единствено на партера. На децата би трябвало да бъдат изплатени общо 310 000 $ компенсации.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР