Унгарският премиер Виктор Орбан заяви, че Унгария ще засили охраната

...
Унгарският премиер Виктор Орбан заяви, че Унгария ще засили охраната
Коментари Харесай

Унгария засилва охраната на южната си граница

Унгарският министър председател Виктор Орбан съобщи, че Унгария ще ускори защитата на южната си граница, съобщи Ройтерс.

" В телефонен диалог по-рано през днешния ден, отдаден на миграцията и на сегашната военна обстановка в Сирия, турският президент Реджеп Тайип Ердоган осведоми премиера Орбан, че върху Турция има голям напън и тя към този момент не може да възпира мигрантския поток ", заяви късно нощес пресцентърът на унгарското държавно управление.

Орбан свика съвещание на унгарския съвет за сигурност, на което бе взето решение Унгария да ускори защитата на южната си граница и деликатно да следи протичащото се по балканския миграционен маршрут.

Намиращите се в Турция бежанци се насочиха през вчерашния ден към европейските граници, откакто турски чиновник съобщи, че Турция отваря границите си с Европа в отговор на ескалацията на спора в Сирия, където 34-ма турски бойци бяха убити от силите на сирийското държавно управление. Европейският съюз съобщи, че Анкара не е оповестила публично за смяна в политиката по границите си.

Орбан, който е един от най-сериозните съперници на мюсюлманската имиграция в Европа, завоюва трети управнически мандат през 2018 година При пика на мигрантската рецесия през 2015 година той взе решение за издигане на гранична стена на южната граница на Унгария.

Съседните на Турция страни Гърция и България, които са държави-членки на Европейския съюз, обявиха, че няма да позволен мигрантите на своя територия и ускориха защитата по границите си.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР