Унгарският премиер Виктор Орбан вижда имиграцията като основна причина за

...
Унгарският премиер Виктор Орбан вижда имиграцията като основна причина за
Коментари Харесай

Орбан: Чужденците са виновни за коронавируса в Унгария

Унгарският министър председател Виктор Орбан вижда имиграцията като съществена причина за разпространяването на новия тип ковид в страната.

На въпрос за какво Унгария затваря университетите, само че не и учебните заведения, Орбан отговори, че повода е в съществуването на „ доста чужденци ” в университетите. Опитът посочил, че чужденците са донесли заболяването и тя се популяризира измежду чужденци.
Унгария води „ война на два фронта ” против имиграцията и ковид, сподели Орбан. „ Има разумна връзка сред тях, защото и двете се популяризират чрез придвижване ”, счита той.
Досега в Унгария са регистрирани 19 души с коронавирусна зараза. Сред тях са девет иранци, множеството от които учат в Унгария като стипендианти, и един английски гражданин.
Унгарското министерство на вътрешните работи разгласи в петък, че ще изгони двама ирански студенти, които са диагностицирани с новия вирус. Причината е, че са напуснали карантинното поделение в болничното заведение без позволение и без защитно облекло. Иран е една от страните, които са най-засегнати от вирусното заболяване.
В началото на март Унгария към този момент бе затворила своите бежански лагери с претекста, че търсещите леговище евентуално преди този момент са били в Иран.
В петък немският външен министър Хайко Маас организира видеоконференция с сътрудниците си от четирите вишеградски страни Унгария, Словакия, Чехия и Полша. Те са обменили информация по отношение на ограниченията за ограничение на разпространяването на ковид, сподели Маас.
„ Особено във времена на корона-вирус имаме потребност от повече, а не от по-малко интернационално съдействие ”, съобщи той. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР