Унгарският премиер Виктор Орбан в съда на ЕС в Люксембург

...
Унгарският премиер Виктор Орбан в съда на ЕС в Люксембург
Коментари Харесай

Унгария изгуби в Европейския съд делото за закона срещу Сорос

Унгарският министър председател Виктор Орбан в съда на Европейски Съюз в Люксембург делото  за закона за задграничното финансиране на неправителствени организации, съобщи Bloomberg, представен от " Инвестор ". Съдиите на Европейски Съюз оповестиха закона против неправителствените организации и групи с задгранично финансиране, свързани с финансиста Джордж Сорос, за нарушаващ европейските стандарти. Решението предстои на обжалване.

Унгарското законодателство е наложило „ дискриминационни и неоправдани ограничавания върху задграничните дарения на цивилен организации “, обявиха от Европейския съд в Люксембург. „ Целта за увеличение на прозрачността при финансирането на организации не наподобява в този случай да може да оправдае “ противоречивия закон ".

Управляващата партия на Орбан ФИДЕС защитава  закона от 2017 година за Неправителствени организации, който съгласно нея защищава Унгария и усилва прозрачността в задгранично финансираните организации на Сорос.

Конституционният съд в Унгария през 2018 година отхвърли да вземе мнение по закона, изчаквайки решението на европейския орган.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР