Унгарският премиер Виктор Орбан смята, че Украйна може да загуби

...
Унгарският премиер Виктор Орбан смята, че Украйна може да загуби
Коментари Харесай

Орбан: Украйна може да загуби половината от територията си в конфликта с Русия

Унгарският министър председател Виктор Орбан счита, че Украйна може да загуби до половината от територията си поради въоръжения конфликт с Русия. Вестник съобщи, че министър председателят е изразил това мнение на среща с деятели на партията " ФИДЕС-Унгарски цивилен съюз ", събрали се в края на тази седмица в курортното градче Кьотце край езерото Балатон.

" Една от главните тематики на речта му, несъмнено, беше войната в Украйна ", написа Népszava, като се базира на участници в срещата. Според министър-председателя войната може да продължи до 2030 година, а Украйна да загуби сред една трета и половината от територията си. Виктор Орбан сподели, че войната е щяла да остане местна, само че Западът се е намесил и я трансформирал в световна, а в този момент Европа се прострелва в крайници, като постанова наказания против Русия.

 

Според вестника Орбан също по този начин е предизвестил, че енергийната рецесия, провокирана от глобите, може да спре до 40% от европейската индустрия тази зима. Лидерите на Европейския съюз би трябвало да се срещнат още веднъж през есента, с цел да удължат глобите против Русия с още шест месеца, само че унгарският министър-председател счита, че сходна стъпка би трябвало да бъде предотвратена. Орбан е наясно, че е единственият, който заема такава позиция в Европейски Съюз, само че се надява, че идните избори в Италия ще доведат до държавно управление, което ще го поддържа.

 

Унгарският министър-председател също по този начин не изключи, че до 2030 година, повлияна от финансови разтърсвания, възходяща имиграция и други фактори, обстановката в Европейски Съюз ще се промени толкоз доста, че страната му ще би трябвало да премисли дали да продължи участието си в съюза. " И в случай че не успеем да намерим позитивен отговор, тогава ще би трябвало да създадем заключения ", цитира мнението си Népszava.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !  
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР