Унгарският премиер Виктор Орбан съобщи, че е обсъдил закупуването на

...
Унгарският премиер Виктор Орбан съобщи, че е обсъдил закупуването на
Коментари Харесай

Орбан обсъди с Тръмп военна сделка и добив на природен газ в румънската част на Черно море


Унгарският министър председател Виктор Орбан заяви, че е разискал закупуването на американски зенитно-ракетни комплекси със междинен обхват на срещата си с президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп в Белия дом на 13 май, съобщи Ройтерс. Орбан обосновал това с нуждата от увеличаване на противовъздушната защита на значими инфраструктурни обекти в Унгария, предава Българска телеграфна агенция.

Той съобщи, че военното съдействие е от първостепенно значение и че Унгария, чиято стопанска система пораства по-бързо от множеството други европейски стопански системи, в този момент може да си разреши отначало да построи могъщи въоръжени сили. " Има неща от военното развиване, за които разчитаме на американците ", съобщи Орбан. Посланикът на Съединени американски щати в Унгария Дейвид Корнстайн съобщи за унгарския новинарски уебсайт 444.hu, че дружно с представител на унгарското държавно управление са посетили оръжейните производители Рейтиън и Локхийд Мартин в границите на визитата на Орбан.

Орбан също по този начин е изискал от Тръмп да помогне за задействане на добива на природен газ в румънската част на Черно море, който ще се прави с американско присъединяване, с цел да се сътвори опция на съветския природен газ. Диверсификацията е допустима, в случай че американско-румънското съдействие се реализира бързо. Приканих президента да помогне за това ", сподели Орбан.

На срещата Тръмп е похвалил Орбан за твърдата му позиция по имиграцията и го е нарекъл " собствен близнак ". Други разисквани тематики са били съдействието в НАТО, неконтролираната миграция и опълчването на комерсиалното въздействие на Китай, заяви пресслужбата на Белия дом.

Орбан, чиито тесни връзки с Русия и Китай провокираха рецензии от интернационалните сътрудници, включително от Вашингтон, съобщи, че желае да построи по-добри връзки с всички огромни сили. " Сътрудничим си с китайците и руснаците, както и с американците. С американците сме във боен съюз, тъй че тези връзки са по-силни ", сподели Орбан.

Той обаче добави, че да се дефинира унгарската външна политика като предана на някакъв съюз вместо стремяща се да пази личните си ползи, е накриво разбиране.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР