Унгарският премиер Виктор Орбан предприе законодателни мерки срещу опозицията, съобщиха

...
Унгарският премиер Виктор Орбан предприе законодателни мерки срещу опозицията, съобщиха
Коментари Харесай

Виктор Орбан въведе наказания за опозицията в Унгария

Унгарският министър председател Виктор Орбан предприе законодателни ограничения против опозицията, оповестиха осведомителните организации. Парламентът в Будапеща утвърди внесен от държавното управление законопроект, ориентиран против представители на опозиционните партии. Той позволява на ръководителя на Народното събрание да прави удръжки от заплатата или даже да забрани достъп до Народното събрание на депутати, които си разрешават протести в постройката на институцията.

Предвижда се също по този начин да бъде стеснен достъпът на опозиционни депутати до различни държавни ведомства. По-трудно ще бъде депутатите да образуват парламентарни съюзи, откакто тази есен опозицията съумя да завоюва кметския пост в Будапеща, като се сплоти зад един претендент. Законът, който е признат без съвещания, лимитира и автономията на общинските управляващи при управлението на данъчните доходи. Правителството оправда новите ограничения с постоянни нарушавания на реда от опозицията.

Междувременно на Съвета на Европейски Съюз по общи въпроси в Брюксел министрите на външните работи разискаха отчет на Европейска комисия за ситуацията с върховенството на закона в Унгария и Полша. Според документа ситуацията в двете страни освен че не се усъвършенства, но се утежнява и затова стартираната процедурата по член 7 от Договора на Европейски Съюз трябва да продължи, съобщи БНР. На започващия през днешния ден Европейски съвет в Брюксел водачите на страните от ЕС ще разискват дали на Унгария да бъде наложено наказване за подкопаване на демократичните правила по време на ръководството на премиера Виктор Орбан. Според отчета на Европейска комисия властта в Будапеща систематично подкопава независимостта, свободата и плурализма на медиите и се намесва на медийния пазар.

СКАНДАЛ 

Скандал се развихри на Съвета по общи въпроси, откакто унгарският държавен секретар по интернационалните връзки и връзки Золтан Ковач пусна фотография от закритото съвещание, на която се виждат милиардерът Джордж Сорос и еврокомисарят за европейските полезности и прозрачността Вера Йоурова. Текстът под фотографията гласи: „ Ето по какъв начин работи оркестърът на Сорос, в случай че някой е имал подозрение до момента “. Това ядоса председателстващата съвещанието министърка по европейските въпроси на Финландия Тути Тупурайнен, която изиска документално пояснение и опрощение от унгарската делегация.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР