Унгарският премиер Виктор Орбан предложи да отвори коридори в западна

...
Унгарският премиер Виктор Орбан предложи да отвори коридори в западна
Коментари Харесай

Орбан предлага коридор за мигранти - ако Западът го иска

Унгарският министър председател Виктор Орбан предложи да отвори коридори в западна посока за бежанци и мигранти през страната му, в случай че Западът желае това, съобщи ДПА.

" Ако имате потребност от тях, вземете ги ", означи той в радио изявление.

Той също по този начин разяснява, че вярвал, че другите разновидности на ковид са били импортирани от мигранти, само че не даде никакви доказателства за това.

Десният националист Орбан, който ръководи Унгария от 2010 година, направи на практика невероятно някой да кандидатства за леговище в страната му, която е член на Европейския съюз.

През 2015 година той сложи железна ограда на границата със прилежаща Сърбия на юг.

Бежанци и мигранти, хванати в Унгария, се депортират назад в Сърбия от управляващите без спомагателни процедури. Правозащитници и организацията на Организация на обединените нации за бежанците ВКБООН дефинират практиката като противозаконна.

Според Европейски Съюз политиката на Унгария за леговище нарушава европейското и интернационалното право. Поради това против централноевропейската страна са формирани няколко производства за нарушаване.

Предложението на Орбан идва, когато мигрантите не престават да влизат в Европейски Съюз през Беларус, където мощният водач Александър Лукашенко улеснява напредването им до външните граници на Европейски Съюз в възмездие за глобите, наложени от Брюксел на неговия режим.

Броят на мигрантите, влизащи нелегално в североизточната немска провинция Мекленбург-Западна Померания на полската граница по така наречен беларуски маршрут, остава висок.

Както сподели представител на федералното полицейско ръководство в град Пасеуок в петък, пет контрабандни интервенции с присъединяване на 36 бежанци са били осуетени сред селата Бланкензе и Помелен от немската страна на границата от четвъртък сутринта.

В четири случая обвинените за контрабандист, жена и трима мъже, могат да бъдат задържани. На автомагистрала 11 край Помелен в четвъртък имаше малко гонене, като след малко време водачът беше спрян. В колата са били шестима души от Ирак.

Това значи, че през първите четири дни на ноември повече от 80 мъже и дами към този момент са били спрени да вършат незаконни влизания в Западна Померания. " Ситуацията остава доста динамична ", сподели представителят.

През октомври общо 749 дами, мъже и деца бяха арестувани на германско-полската граница в Западна Померания. Повечето идват от Ирак и Иран, няколко от Сирия и Йемен.

През септември е имало 302 нелегално пренесени бежанци, през август 104. Повече от 5000 мигранти са били арестувани по цялата граница с Полша през октомври.

През пролетта на тази година Лукашенко разгласи в отговор на глобите на Европейски Съюз, че повече няма да стопира мигрантите, които се насочват към Европейския съюз. Европейски Съюз го упреква в контрабанда на хора от спешни региони.

Полша, Литва и Латвия укрепват външните си граници на Европейски Съюз с Беларус. Въпреки това хиляди хора минават през Германия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР