Унгарският премиер Виктор Орбан похвали страната ни за начина, по

...
Унгарският премиер Виктор Орбан похвали страната ни за начина, по
Коментари Харесай

Орбан похвали Борисов, че си забил брадвата в голямо дърво

Унгарският министър председател Виктор Орбан похвали страната ни за метода, по който пази външната граница на Европейски Съюз, както и за амбициозните проекти за интеграция на Западните Балкани.
Споразумението с Турция би трябвало да работи, съобщи след срещата българският министър-председател Бойко Борисов. То е от изгода на всички европейски страни, освен за България, акцентира той.

България е най-надеждната граница на Европейски Съюз, разяснява министър председателят Борисов. Мигрантската рецесия наслагва напрежение в Европа. Ние предлагаме 100% надеждна защита на външната граница на Европейски Съюз, счита Бойко Борисов. Внимателно ще разгледаме предложенията за релокация на бежанци. Засега това остава нерешима точка по Дъблинското съглашение. Той желае сериозна защита на европейските граници и даде за образец Съединени американски щати и Канада.

За Западните Балкани Борисов е безапелационен в изгодата от участието им в Европейски Съюз.

Българският министър председател очерта изгодите от развиването на транспортните коридори, които са значими за развиването на стопанските системи. Министър-председателят е оптимист за интеграцията на Западните Балкани.

На собствен ред Виктор Орбан ни похвали за метода, по който върви председателството ни на Съвета на Европейски Съюз. Тук минава половин Европа, разяснява той високопоставените визити в София. Даваме си ключовете един на различен, регистрира унгарският министър председател. България играе значима роля в европейската политика през днешния ден, по думите на Орбан. Отношенията сред двете страни са положителни.

Орбан регистрира общото минало сред България и Унгария. Тук сърцето, другарството и историята тежат доста, сподели Виктор Орбан. Унгарците желаят да вземат участие в развиването ни. Той предложения и нашите вложители в Унгария. Двамата министър председатели са разискали бъдещето на Европа и защитата на границата ни.

Орбан поддържа съдействието с Турция, тъй като границата би трябвало да се пази. Една историческа тежест лежи на българското европредседателството - интеграцията на Западните Балкани.

Унгария счита, че би трябвало да сме част от Шенген. Балканите би трябвало да са свързани с Европейски Съюз с автомагистрали, ж.п. инфраструктура. Всички могат да завоюват от интеграцията. Той си е забил брадвата в огромно дърво, оцени Орбан тази упоритостта на Бойко Борисов и й пожела триумф.

За мигрантите Унгария е безапелационна, че актуалните съглашения не работят. Дискусията за наложителните квоти подтикват миграцията, счита Виктор Орбан.

Миграцията е рискова за сигурността, за нашия живот и за европейската християнска просвета, безапелационен бе той. Унгария ще приготви свои оферти за миграцията, които да предложи на Европейски Съюз. Не релокацията на мигранти, а защитата на границите е значима, съгласно Орбан.

По метода, по който страната ни охранява границата, се пази сигурността и на Унгария, по мнението му. Вашият министър председател е значим и за Унгария, акцентира Виктор Орбан. Всички членки на шенгенското пространство би трябвало да си пазят границите. Тези, които не ги пазят, да си понесат глобите, отсече Орбан.

Виктор Орбан и Бойко Борисов ще положат цвета на паметника на Апостола по-късно през днешния ден. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР