Унгарският премиер Виктор Орбан отпуска най-големия за страната здравен пакет.

...
Унгарският премиер Виктор Орбан отпуска най-големия за страната здравен пакет.
Коментари Харесай

Унгария плаща на здравните работници бонуси от $1500

Унгарският министър председател Виктор Орбан отпуска най-големия за страната здравен пакет . Като част от него здравните служащи ще получа т бонуси от 1500 $ поради спомагателната им работа по време на битката с ковид, осведоми " Ройтерс ".

Отделно Орбан разгласи, че Унгария ще отпусне най-големия пакет стопански тласъци.
 В Унгария публицистите обезпокоени да не свършат в пандиза
В Унгария публицистите обезпокоени да не свършат в пандиза

Друга част от закона планува до пет години затвор за разпространяване на дезинформация по време на пандемията

Здравните служащи ще получат 500 000 форинта (1500 долара) тази година, с цел да бъдат обезщетени за спомагателната работа и риска , до момента в който се борят с ковид, разгласи Орбан.

След като десетки хиляди работни места са затворени през март, Орбан означи, че пакетът от стопански ограничения е в отговор на рецесията и за живота след нея.

Ние ще би трябвало да създадем толкоз работни места, колкото рецесията унищожи, сподели той пред публично радио. По думите му в събота ще бъде основан фонд, а във вторник ще бъдат разкрити детайлности за икономическите ограничения.
 Унгария отговори остро на Урсула фон дер Лайен
Унгария отговори остро на Урсула фон дер Лайен

" Типичен образец за политически двойни стандарти "

Той разясни, че Унгария няма да се причисли към страни, които безгранично хвърлят пари по време на рецесията, а ще се концентрира върху поддържане на икономическа философия, съсредоточена върху работата, тъй като всички изхарчени пари през днешния ден, ще би трябвало да бъдат възстановявани по-късно.

Не желая страната ми да се върне към основана на помощ стопанска система, тъй като това води до заеми, до отговорности, акцентира Орбан.

Унгарският водач също отговори на рецензията на Европейски Съюз, Съединени американски щати и правозащитни организации по отношение на разширените пълномощия, които получи.

" Брюксел се занимава с нас, до момента в който те би трябвало да са заети с вируса. Извънредните компетенции на унгарското държавно управление са същите като на френския президент в спокойно време. Ние сме под политическа офанзива ", изясни Орбан.

В Унгария има 623 инфектирани с ковид, а 26 са умряли.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР