Унгарският премиер Виктор Орбан определи като историческа грешка плана на

...
Унгарският премиер Виктор Орбан определи като историческа грешка плана на
Коментари Харесай

Орбан категорично против Тимерманс

Унгарският министър председател Виктор Орбан дефинира като историческа неточност проекта на ръководителя на Европейския съвет Доналд Туск да предложи социалдемократа Франс Тимерманс отпред на Европейската комисия, съобщи Франс прес. В писмо, адресирано до водача на Европейската национална партия Жозеф Дол и оповестено в Туитър от Юдит Варга, унгарския държавен секретар по европейските въпроси, Орбан се възмущава от възможната номинация на Тимерманс отпред на Европейска комисия. Този сюжет ще даде основен пост на една политическа групировка, класирала се на второ място на евровота. Партията Фидес на Орбан е член на ЕНП, която се класира преди всичко на евровота през май. Членството й беше суспендирано през март поради позициите й против Брюксел. Фидес има в новия Екологичен потенциал 12 евродепутати, които са част от ЕНП. Според Орбан е унизително партията, класирала се отпред на евроизборите, да остави основния пост, за който се е борила, на различен, който е в по-лоша позиция.
Унгария е от страните, които дружно с останалите страни от Вишеградската група и Италия са най-враждебно настроени към номинацията на Тимерманс, тъй като той поде процедурите за нарушаване на разпоредбите на правовата страна против Унгария и Полша, напомня Франс прес.
Според доближени на Манфред Вебер, претендента на ЕНП за поста на ръководител на Европейска комисия, той се е отказал от него при изискване да бъде определен в сряда отпред на Европейския парламент, което постанова поддръжка за него от страна на социалистите и центристите.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР