Унгарският премиер Виктор Орбан обвини своя нидерландски колега Марк Рюте,

...
Унгарският премиер Виктор Орбан обвини своя нидерландски колега Марк Рюте,
Коментари Харесай

Орбан обвини Нидерландия, че иска да накаже Унгария

Унгарският министър председател Виктор Орбан упрекна своя нидерландски сътрудник Марк Рюте, че желае " да накаже финансово " неговата страна, като упорства приемането на европейски помощи по проекта за възобновяване, договарянията по който не престават, да бъде обвързано с върховенството на закона, съобщи Франс прес.

Не знам по каква персонална причина нидерландският министър председател ненавижда мен или Унгария, само че насочва много груби нападки и напълно ясно споделя, че тъй като Унгария, съгласно него, не зачита господство на закона, тя би трябвало да бъде осъдена финансово, съобщи Орбан на конференция.

Европейската комисия предложи да се обвърже директно отпущането на европейска помощ от фонда за възобновяване, за който Европейски Съюз се пробва да се контракти на среща на високо ниво от петък, с върховенството на закона. Унгария, Полша и Словения са срещу такова обвързване.

Будапеща счита, че договорите плануват други механизми за гарантиране на върховенството на закона. Страната към този момент е обект на подхваната от Европейския парламент процедура по " член 7 ", която продължава. Съветът на министрите е обсъждал нееднократно обстановката в Унгария, само че няма реализирано решение.

Позицията на Марк Рюте е " неприемлива ", съобщи Орбан, като уточни, че сегашната процедура към момента не е стигнала до изводи за положението на върховенството на закона в Унгария. Будапеща увери, че е поискала от Германия, която сега е ротационен ръководител, " да подсигурява, че съветът на Европейски Съюз ще договаря и ще вземе решение ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР