Унгарският премиер Виктор Орбан обеща да се противопостави на плановете

...
Унгарският премиер Виктор Орбан обеща да се противопостави на плановете
Коментари Харесай

Орбан: ЕС се опитва да ни отнеме правото да охраняваме границата си

Унгарският министър председател Виктор Орбан даде обещание да се опълчи на проектите на Европейския съюз, ориентирани към усилване на външните граници на блока, като упрекна Брюксел, че желае да отнеме унгарския надзор над личните му граници.

Орбан, който е избран от Франс прес като мощно антиимигрантски надъхан, счита, че проектът ще отнеме на Унгария правото сама да пази личните си граници.

" Ние няма да се откажем от правото си да пазиме личната си граница, никой не може да вземе решение за това вместо нас ", сподели той по време на тирада в Народното събрание в Будапеща.

Унгария " схваща граничната защита по-добре от всеки в Брюксел или от интернационална организация ", безапелационен е Орбан.

Европейската комисия показа предложение през юли за повишение броя на чиновниците на граничната защита на Европейски Съюз. В момента Фронтекс разполага единствено с 600 чиновници. Страните-членки на Европейски Съюз изпращат спомагателна поддръжка от стотици служители на реда за интервенциите в Италия и Гърция, които дружно с Испания не престават да понасят главната тежест от идващите мигранти.

Планът планува по границите на Европейски Съюз към 2020 година да бъдат ситуирани в допълнение 10 000 чиновници. Те ще могат освен да патрулират, само че и да се намесват, когато е належащо.

Изявлението на Орбан беше отдадено на решението на Европейския парламент да стартира процедура по член 7 от Лисабонския контракт против Унгария. Мнозинството от евродепутатите взеха решение, че държавното управление на унгарския министър председател редовно нарушава демократичните полезности и по тази причина би трябвало да бъде осъдено с лишаването на право на глас в Съвета на Европейски Съюз.

От кабинета на Орбан оповестиха, че решението на Екологичен потенциал ще бъде атакувано в съда на Европейски Съюз. Той е подготвен да блокира и новата самодейност за обща мигрантска политика на изключителната среща на върха в Залцбург тази седмица. /АФП и БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР