Унгарският премиер Виктор Орбан няма намерение да обсъжда предложеното от

...
Унгарският премиер Виктор Орбан няма намерение да обсъжда предложеното от
Коментари Харесай

Орбан не иска евролидерите да обсъждат петролното ембарго

Унгарският министър председател Виктор Орбан няма желание да разисква препоръчаното от Европейски Съюз петролното ембарго на Европейски Съюз против Русия на срещата на ръководителите на странитечленки на 30 и 31 май, заяви в. „ Файненшъл таймс “.

Той е уведомил за решението в писмо до ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел. В него Орбан изяснява, че страната му не може да поддържа глобите, без да има повече детайлности по какъв начин Европейски Съюз ще финансира отхвърли й от съветския нефт.

" Обсъждането на санкционния пакет на ниво ръководители при отсъствието на консенсус би било контрапродуктивно ", цитира „ Файненшъл таймс “ писмото. " Това единствено акцентира нашето вътрешно разделяне, без да бъде препоръчан реален късмет за разрешаване на разликите. Затова предлагам този въпрос да не бъде обсъждан на идния Европейски съвет. "

От Европейския съвет потвърдиха, че са получили писмото. Оттам обаче обявиха, че няма да има публична реакция. И допълниха, че ръководителят Шарл Мишел се съветва с европейските водачи за подготовката на срещата на върха.

Говорителят на Виктор Орбан към този момент не е дал отговор на молбата на английското издание за коментар.

За да бъдат наложени наказания е належащо единодушието на всички 27 страни членки.

Планът на Европейски Съюз за еволюционен отвод от съветския нефт планува това да се случи до края на годината. Унгария обаче упорства за пролонгация най-малко с една година, защото съгласно Орбан би трябвало да приспособи рафинериите си към други горива и да построи нови тръбопроводи за различни доставки.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР