Унгарският премиер Виктор Орбан нарече Манфред Вебер слаб лидер. Това

...
Унгарският премиер Виктор Орбан нарече Манфред Вебер слаб лидер. Това
Коментари Харесай

Орбан: Манфред Вебер е слаб лидер и непоносим кандидат

Унгарският министър председател Виктор Орбан назова Манфред Вебер " слаб водач ". Това се случва няколко седмици откакто унгарският водач отдръпна поддръжката си към немския претендент за началник на Европейската комисия.
" Ако искаш да бъдеш водач ти би трябвало да се бориш за вярата си. Доколкото мога да видя Манфред Вебер е един добър човек, само че той не би отстоявал своите лични полезности ", съобщи Орбан в интервю пред немския Bild.
Унгарският министър председател, който също е част от Европейската национална партия, съобщи, че може да разграничи Вебер и неговия ляв конкурент Франс Тимерманс единствено на външен тип, добавяйки че в неговите очи немският претендент " към този момент не е закостенял политик ".
Орбан се отхвърли да поддържа кандидатурата на Вебер за президент на Европейската Комисията по-рано този месец, като подлага на критика обещанието на Германия да не одобри позицията на ръководителя на Комисията, в случай че триумфът му зависи от поддръжката на ръководещата унгарска партия ФИДЕС.
Това изказване е " такава засегнатост за унгарския народ и гласоподаватели, че той е стана нетърпим като претендент ", сподели унгарският министър председател. Орбан съобщи, че към момента се счита за член на ЕНП, макар че участието на ФИДЕС бе замразено през март.
В изявлението си Орбан приказва и за немския канцлер Ангела Меркел, която неведнъж е заявявала, че ще напусне политиката през 2021 година, откакто приключи четвъртия си мандат като канцлер.
" Ангела Меркел към момента не е напуснала, само че тя към този момент ни липсва ", сподели Орбан, добавяйки, че няма да повярва, че в действителност напуща " до момента в който не я види ".
" В края на краищата тук приказваме за най-големия войник в Европа, който през последните години надмина толкоз доста мъже. Всеки, който я подценява, бърка ", добави той.
" Тъй като тя реши да се отдръпна, към този момент няма кой да води Европа. Европа се нуждае от мощен немски канцлер с ясни, твърди хрумвания. Това е истината, без значение дали ни харесва, или не, " сподели Орбан.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР