Унгарският премиер Виктор Орбан на закрито заседание, което се проведе

...
Унгарският премиер Виктор Орбан на закрито заседание, което се проведе
Коментари Харесай

Орбан:    Войната ще продължи 8 г., Украйна ще загуби половината си територия, а ЕС е заплашен от разпад 


Унгарският министър председател Виктор Орбан на закрито съвещание, което се организира на 10 септември, сподели, че ще се опита да попречи на Европейския съюз да удължи глобите против Русия с още шест месеца и че войната в Украйна ще продължи още 8 години. В резултат Украйна, съгласно него, ще загуби от една трета до половината от територията си. Подробностите за тайната среща в унгарското село Кеч предава в този момент Szabad Europa.

Закритата среща, на която участваха самият Виктор Орбан, членове на унгарското държавно управление, както и представители на локалната власт, беше проведена от партията Фидес, ръководена от премиера на Унгария. Като се има поради, че тази среща е строго секретна, изданието разполага единствено с информация, получена от думите на участниците в закритото събитие.


Един от акцентите на срещата, съгласно унгарските медии, е била полемиката за войната в Украйна. Орбан сподели, че има вяра, че войната с Русия ще продължи до 2030 година и в последна сметка Украйна ще загуби в случай че не половината, то една трета от територията си. Според премиера на Унгария тази война можеше да остане местен спор, в случай че не беше намесата на западните страни. А с налагането на наказания против Русия, съгласно Орбан, Европейски Съюз единствено утежнява нещата за себе си.

Според прогнозата на Виктор Орбан, поради енергийната рецесия, породена от глобите, до 40% от европейската промишленост може да спре през зимата. Затова Орбан счита, че би трябвало да се положат всички старания Европейски Съюз да не удължи глобите против Русия с още шест месеца.

Унгарският министър председател счита себе си към този момент за единствения водач на страна, членка на Европейски Съюз, който има такава позиция. Но се надява, че след изборите в Италия в тази страна ще бъде основано държавно управление, което да го поддържа в тази посока. Орбан сподели още, че няма водач в Европа, който да мисли за ползите на Европейски Съюз и си спомни за Ангела Меркел в това отношение.

Също по време на закрито съвещание Орбан позволи разпадането на Европейски Съюз до 2030 година Според него до 2040 година мюсюлманските имигранти ще съставляват болшинството във френските градове, същата обстановка може да се развие и в други страни от Европейски Съюз. Според Орбан в този случай връзките на Унгария с тези страни би трябвало да бъдат преразгледани, защото става дума за това до каква степен европейска може да се назова страна, в която локалните европейски нации живеят в болшинството единствено в няколко града.

Унгарският министър председател счита още, че страните от Вишеградската четворка, т.е. Унгария, Чехия, Словакия и Полша, ще станат новият център на властта на Европейския съюз. Орбан призна, че до момента в който връзките сред страните остават обтегнати заради войната в Украйна, той чака скорошно начало на ползотворно съдействие с Чехия и Словакия.

Според Орбан до 2030 година тези четири страни ще станат " чисти платци " в бюджета на Европейски Съюз, тъй че си коства да се замислим какво значи участието в тази организация и какво действително дава. Ако не бъдат получени позитивни отговори, тогава си коства да се създадат " нужните изводи ", сподели Орбан.

Унгарският министър председател означи още, че Европа е подготвена за идването на нови играчи в международната политика, най-много Китай. Орбан вижда китайския стопански модел като доста ефикасен и желае да сътвори нещо сходно в Унгария.

Провокативните изявления на Орбан не са изолирани. Онзи ден, в унисон с премиера, някогашният началник на румънското външно министерство съобщи, че Украйна би трябвало да се откаже от териториите на Унгария, Полша и Русия.

Превод: GlasNews


Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР