Унгарският премиер Виктор Орбан каза днес, че западните държави в

...
Унгарският премиер Виктор Орбан каза днес, че западните държави в
Коментари Харесай

Орбан: Ако Сърбия беше в ЕС през 2015 г., нелегалните мигранти нямаше да стигнат Германия

Унгарският министър председател Виктор Орбан сподели през днешния ден, че западните страни в Европейския съюз страдат от "умора от разширението " и употребяват по-новите членове като изкупителна жертва за личните си проблеми, предават Асошиейтед прес.

Орбан съобщи по държавно радио, че в случай че страни като Сърбия са били част от Европейски Съюз по време на миграционната рецесия през 2015 година, "незаконните мигранти нямаше да стигнат до Германия ".

Унгарският водач сподели, че чака някогашният маджарски министър на правораздаването Ласло Трочани, номиниран за еврокомисар по политиката на съседството и разширението на Европейски Съюз, да преживее "разгорещени моменти " на идното чуване преди гласуването в Европейския парламент на състава на новата Европейска комисия.

Унгария е изправена пред наказания на Европейски Съюз по отношение на върховенството на закона и демократичните процедури, в това число поради закони, влезнали в действие до момента в който Трочани беше министър.

Орбан обаче сподели, че не би могло да има професионални възражения към Трочани, а единствено такива, свързани с това "че е маджарин ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР