Унгарският премиер Виктор Орбан и европейската му политика се превърнаха

...
Унгарският премиер Виктор Орбан и европейската му политика се превърнаха
Коментари Харесай

Орбан сее раздори във френската политика преди евровота

Унгарският министър председател Виктор Орбан и европейската му политика се трансфораха в ябълка на раздора сред водещи френски претенденти за Европарламента. Орбан провокира различия преди вота за Екологичен потенциал, откакто неговата партия ФИДЕС бе краткотрайно отстранена от мощната дясноцентристка Европейска национална партия (ЕНП). Самият той загатна, че може да се съюзи с крайнодесни сили.

Натали Лоазо, водещ претендент на така наречен Ренесансова акция на Макрон, разгласи, че „ в никакъв случай няма да бъде част от група, в която влиза ФИДЕС “. Франсоа-Ксавие Белами, който оглавява листата на умерената десница в лицето на „ Републиканците “, се разгласи в отбрана на унгарския водач. Според Белами, чиято партия също е част от ЕНП, изгонването на Орбан ще го тласне в ръцете на италианския вицепремиер Матео Салвини и неговата крайнодясна партия „ Лига “. Балеми също по този начин отбрани в известна степен Орбан и в абсурда с акцията му с плакати против евроинституциите. „ В сърцето на този спор сред Жан-Клод Юнкер и Виктор Орбан е концепцията за налагане на мигрантски квоти на Унгария. От тази позиция господин Орбан е прав “, съобщи френският политик. 

По същото време Виктор Орбан бе на среща в Белия дом с президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп. Срещата протече в извънредно другарски звук - Тръмп и Орбан имат сходни визии по въпросите за миграцията, а унгарският министър председател постоянно дава за образец дейностите на американския президент и неведнъж е изказвал поддръжката си за концепцията за ограда по границата с Мексико. Основна тематика в диалозите били енергийната сигурност и съдействието в региона на защитата.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР