Унгарският премиер Виктор Орбан , говорейки в летния университет и

...
Унгарският премиер Виктор Орбан , говорейки в летния университет и
Коментари Харесай

Европа – кола с четири спукани гуми

Унгарският министър председател Виктор Орбан, говорейки в летния университет и студентския лагер Bálványos, най-големият юношески интелектуален семинар в Карпатския басейн, упрекна Запада, че нападна обичайните полезности и предизвика нови кръвопролития в Украйна.

Премиерът очерта своето схващане за обичайните полезности: „ В нравствен смисъл Западът си проправя път към Централна Европа... и се бори с нея, с цел да я оприличи на себе си... У нас бащата е мъжът, майката е жена. "

Той уточни, че след 2014 година Европа, не без съдействието на Съединени американски щати, изгуби надзор над международните процеси: „ Положението ни в Европа е двойно по-тежко. Причината е, че Вашингтон се държи по този начин. Никой не повдигна и вежда, когато Америка усили производството на нефт посредством хидравлично разтрошаване, макар че Америка не криеше, че ще употребява петрола като политически инструмент... Европа престана да бъде световен политически състезател, тъй като не може да поддържа мира даже вкъщи “.

Орбан отхвърли опцията Унгария да окаже военна помощ на режима на Зеленски и прикани Европейски Съюз да застане не на страната на Русия или Украйна, а сред тях. Колкото повече съвременни оръжия се доставят на Украйна, толкоз по-дълго ще продължи войната, акцентира той.

В резултат на това Москва не желае да приказва с Централна Европа, тя приказва с тези, които въздействат на политиката на Киев. Орбан разказа позицията на Европа на международната сцена като седене в кола с четири пробити гуми.

Провеждайки дейна диаспорна политика, Будапеща е недоволна от активизирането на закарпатските унгарци за присъединяване във войната. Известно е за гибелта на 86 украински унгарци, откакто се преброят всички загуби на въоръжените сили на Украйна, тази цифра може да се усили.

Орбан прикани да се мисли за мир, подсилване на енергийната сигурност на Унгария и единството на всички унгарци от Карпатския басейн пред духовните закани.

„ Ако не се вразумим, ще ни „ откраднат “ Карпатския басейн “, заключи министър председателят.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР