Унгарският премиер Виктор Орбан е повикан да участва в днешния

...
Унгарският премиер Виктор Орбан е повикан да участва в днешния
Коментари Харесай

Орбан извикан на среща с ЕП, той изпраща правосъдния си министър

Унгарският министър председател Виктор Орбан е извикан да взе участие в днешния спор на Европейския парламент за обстановката в страната му. Официално, Будапеща отговори, че на пленарната сесия ще участва министърът на правораздаването Джудит Варга, написа БГНЕС.
Европейският съвет и Европейската комисия би трябвало да показват декларация за изключителното състояние в Унгария и нейното влияние върху главните права и свободи, последвано от спор в пленарната сесия на Народното събрание, се споделя в писмото на ръководителят на Екологичен потенциал Давид Сасоли до Орбан.
Възможност за тирания ли е новият ковид?
Унгарският парламент одобри закон в края на март, който дава изключителни пълномощия на премиера Орбан, до момента в който не бъде взето ново решение, като част от изключителното състояние, оповестено поради битката с ковид. Тези пълномощия провокираха безпокойствие у ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.
Сасоли съобщи, че унгарският министър на правораздаването е поискала присъединяване, с цел да обясни позицията им.
" Според разпоредбите на този вид диспути обаче присъединяване е на равнище държавни или държавни ръководители ", съобщи Сасоли, който упорства за наличието на Орбан.
Във вторник вечерта обаче представителят на унгарският министър председател Берталан Хаваси заяви, Орбан употребява " силата и силата си " за битка с коронавирусната зараза и се надява Сасоли да позволи на Варга да се изкаже на сесията, отдадена на Унгария.
Само 1% от унгарците са се сблъскали с ковид, само че Орбан към този момент е с немислими правомощия
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР