Унгарският премиер Виктор Орбан е поканен от президента на САЩ

...
Унгарският премиер Виктор Орбан е поканен от президента на САЩ
Коментари Харесай

Знакова среща на Орбан с Тръмп по покана на американския президент

Унгарският министър председател Виктор Орбан е поканен от президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп на " работна среща " на 13 май, съобщи Асошиейтед прес.

Новината заяви унгарският държавен представител Золтан Ковач. Срещата ще бъде отдадена на енергийната сигурност, съдействието в региона на защитата, двустранните връзки и районната сигурност, написа Ковач в Туитър.

През юли 2016 година Орбан стана първият водач на страна от Европейския съюз, който поддържа Тръмп в предизборната му акция, напомня АП. Тръмп пък дефинира при визитата си във Варшава Орбан за мотора на нова Европа.

Унгарският министър председател, който през април 2018 година за трети пореден път завоюва безапелационно парламентарни избори, трансформира през последните години съпротивата си против имиграцията в своя съществена политика и стана образец за подражателство за доста европейски националистически и крайнодесни партии, отбелязва Асошиейтед прес.

Днес Орбан ще се срещне в Будапеща с италианския вътрешен министър Матео Салвини, който също е твърдо срещу имиграцията. Десният националист и министър председател на Унгария похвали президента на Съединени американски щати, прогласи противоречивия вътрешен министър на Италия Салвини за " най-важния човек в Европа " и твърди, че консервативната Европейска национална партия (ЕНП) " се готви за самоубийство ". Това той съобщи в изявление за италианския в. " Ла Стампа " преди визитата си в Италия.

В отговор още на първия въпрос Орбан акцентира, че Силвио Берлускони е неговия най-хубав другар и е " грандиозна, епохална персона ". Но съгласно унгарския министър председател " през днешния ден ролята на Салвини е по-голяма ". За Салвини Орбан твърди, че в него " хората тук виждат приятел на ориста. Той е героят, който спря миграцията през морето, ние сме единствените, които го направихме по суша. "

Срещата сред двамата ще излезе от рамките на двустранните връзки, ще бъдат разисквани " партийни въпроси ", след което Орбан ще води госта си на границата със Сърбия, с цел да покаже по какъв начин " пази " браздата.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР