Унгарският премиер Виктор Орбан е казал на Папа Франциск, че

...
Унгарският премиер Виктор Орбан е казал на Папа Франциск, че
Коментари Харесай

Орбан казал на папата, че Русия иска край на войната на 9 май |

Унгарският министър председател Виктор Орбан е споделил на Папа Франциск, че съветският проект е да войната да завърши на 9 май, когато Русия празнува годишнина от успеха над нацистка Германия във Втората международна война.

Това споделя самият Папа Франциск в оповестено през днешния ден изявление за италианския в. " Кориере каузи Сера ". Папа Франциске изискал среща с съветския президент Владимир Путин в Москва, с цел да се опита да спре войната в Украйна, само че към момента не е получил отговор. 

" Когато се срещнах с Орбан, той ми сподели, че руснаците имат проект и че на 9 май всичко ще завърши. Надявам се, че това е по този начин, с цел да може да се разбере и скоростта на ескалация в наши дни. Защото в този момент става дума освен за Донбас, само че и за Крим, за Одеса, за лишаване на черноморското пристанище от Украйна, за всичко. Аз съм черноглед, само че би трябвало да създадем всички вероятни жестове, с цел да спрем войната ", споделя още Франциск. 

Опасенията на папа Франциск са, че към този момент Путин няма да спре. Той се пробва да разбере и корена на това държание, претекстовете, които го подтикват към такава жестока война. Може би " лаят на НАТО пред вратата на Русия " е предиздвикал шефа на Кремъл да реагира неприятно и да отприщи спора. " Гняв, който не мога да кажа дали е бил провокиран - чуди се той, - само че може би е бил улеснен.

Авторът на изявлението Лучано Фонтана е попитал: " Възможно ли е патриарх Кирил, глава на Руската православна черква, да е индивидът, който да убеди водача на Кремъл да отвори вратата? " В oтговор Папата поклатил глава и споделил: " Говорих с Кирил в продължение на 40 минути посредством Zoom. Първите двайсет минути той ми прочете всички оправдания за войната. Слушах и споделих: нищо не запознат съм това. Братко, ние не сме държавни духовници, не можем да използваме езика на политиката, а езика на Исус. Ние сме пастири на същия свят Божи народ. Ето за какво би трябвало да търсим пътища за мир, да спрем огъня на оръжията. Патриархът не може да стане олтарник (момче, което прислужва на свещеника в олтара бел. ред.) на Путин. Имах уговорена среща с него в Йерусалим на 14 юни. Това щеше да е втората ни персонална среща, която нямаше нищо общо с войната. Но в този момент даже той се съгласява: Нека спрем, това може да е двузначен сигнал ".

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР