Унгарският премиер Виктор Орбан днес каза, че неговата страна е

...
Унгарският премиер Виктор Орбан днес каза, че неговата страна е
Коментари Харесай

Унгария има подкрепата на Полша в спора с Брюксел за бюджета на ЕС, каза Орбан

Унгарският министър председател Виктор Орбан през днешния ден сподели, че неговата страна е получила поддръжката на Полша в продължаващия спор по отношение на настояването на Европейски Съюз към страните членки да съблюдават върховенството на закона, тъй като в противоположен случай ще изгубят европейски бюджетни средства, съобщи Ройтерс.

Орбан дружно с полския министър председател Матеуш Моравецки съобщи, че актуалното предложение на Европейски Съюз за обвързване на бюджета със спазването на върховенството на закона е недопустимо за Будапеща и за Варшава. Двете страни ще образуват тандем в дебатите по въпроса, откакто постановиха взаимно несъгласие на бюджета на Европейски Съюз за идните седем години. Орбан дефинира това несъгласие като законно средство в разногласието на Будапеща и Варшава с Брюксел.

От своя страна Моравецки дефинира механизма на Европейски Съюз за обвързване на бюджета с контрола за спазване на върховенството на закона като неприятно решение, което заплашва Европейски Съюз от разпад в бъдеще, съобщи ТАСС.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР