Унгарският премиер призова за преструктуриране на Европейския парламент на фона

...
Унгарският премиер призова за преструктуриране на Европейския парламент на фона
Коментари Харесай

Орбан категоричен: Корупционното блато в ЕП трябва да бъде пресушено


Унгарският министър председател прикани за преструктуриране на Европейския парламент на фона на продължаващия корупционен скандал, оповестява Анадолската организация.

Блатото би трябвало да бъде пресушено, настоя той по време на годишна конференция.

Орбан акцентира, че унгарците желаят Народното събрание да се състои от политици, делегирани от парламентите на страните членки, вместо да се дефинира посредством обособени избори.

По отношение на репутацията на Европейския парламент след експлоадирането на корупционния скандал той съобщи, че доверието в него е " нулево " и не може да падне по-ниско.

По-рано този месец към този момент някогашният зам.-председател на Екологичен потенциал Ева Кайли беше задържана от белгийската полиция на 9 декември, откакто домът й беше претърсен по обвинявания в корупция, свързани с Катар.

Тя се проверява за търговия с въздействие и към този момент направи частични признания пред арбитър.

Относно съглашението, реализирано с Европейски Съюз, Орбан съобщи, че страната му " е съумяла да преодолее унгарофобията, която господства в демократичния свят ".

Европейската комисия предложи заледяване на 13 милиарда евросредства, които бяха заделени за Унгария, до момента в който страната не вкара антикорупционни промени. В договорката, реализирана предишния месец, обаче Европейски Съюз понижи размера на блокираните средства.

Орбан посочи и че страната му е съумяла да остане отвън войната на Русия в Украйна.

Той също по този начин означи, че Унгария е " изпълнила " филантропичното си обвързване да помогне на изпадналите в неволя, като е позволила доста хора в страната и се е погрижила за тях.

Според него " най-важното нещо през идната година ще бъде да останем настрани от войната и европейската криза ".

Той добави, че държавното управление на Унгария се стреми към едноцифрен стопански напредък и инфлация.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР