Унгарският премиер, който през април 2018 г. за трети последователен

...
Унгарският премиер, който през април 2018 г. за трети последователен
Коментари Харесай

Историческа Среща Между Доналд Тръмп И Виктор Орбан

Унгарският министър председател, който през април 2018 година за трети пореден път завоюва безапелационно парламентарни избори, трансформира през последните години съпротивата си против имиграцията в своя съществена политика и стана образец за подражателство за доста европейски националистически и крайнодесни партии, отбелязва Асошиейтед прес.

Днес Орбан ще се срещне в Будапеща с италианския вътрешен министър Матео Салвини, който също е твърдо срещу имиграцията. Десният националист и министър председател на Унгария похвали президента на Съединени американски щати, прогласи противоречивия вътрешен министър на Италия Салвини за " най-важния човек в Европа " и твърди, че консервативната Европейска национална партия (ЕНП) " се готви за самоубийство ". Това той съобщи в изявление за италианския в. " Ла Стампа " преди визитата си в Италия.

В отговор още на първия въпрос Орбан акцентира, че Силвио Берлускони е неговия най-хубав другар и е " грандиозна, епохална персона ". Но съгласно унгарския министър председател " през днешния ден ролята на Салвини е по-голяма ". За Салвини Орбан твърди, че в него " хората тук виждат приятел на ориста. Той е героят, който спря миграцията през морето, ние сме единствените, които го направихме по суша. "

Срещата сред двамата ще излезе от рамките на двустранните връзки, ще бъдат разисквани " партийни въпроси ", след което Орбан ще води госта си на границата със Сърбия, с цел да покаже по какъв начин " пази " браздата.

В същото време ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер възприе спогодителен звук към унгарския министър председател, който е един от най-яростните критици на Брюксел измежду европейските водачи, съобщи ДПА.

Членството на популистката партия на Орбан ФИДЕС в Европейската национална партия беше замразено, а държавното управление му е изправено пред наказания на Европейски Съюз поради нарушение на правилата на съюза за господство на закона. Но в изявление, оповестено през днешния ден в унгарското издание HVG Юнкер декларира, че изпитва " най-дълбоко почитание към Орбан ", припомняйки моменти от историята.

" Възхищавах му се за смелостта, когато изиска да бъдат изтеглени руските войски ", сподели Юнкер. " Той беше мой воин и няма да не помни в никакъв случай основната роля, която изигра в сполучливия преход към народна власт ".

През 2015 година Юнкер назова Орбан " деспот " в шеговити забележки, за които не знаеше, че се записват. Но връзките им се обтягаха от години, откакто Будапеща стартира да клони към крайната десница и зае твърда антимигрантска позиция.

Юнкер съобщи пред HVG, че не счита Орбан за деспот, само че отхвърли да каже дали го счита за демократ, отбелязва ДПА.

Като цяло ръководителят на Еврокомисията изрази оптимизъм, че Европейски Съюз ще устои на възхода на популистките партии. Понякога " държавните управления поемат отговорността да нарушат нашите общи полезности, когато се стигне до избрани въпроси ", сподели той. " Но съм сигурен, че този въпрос ще бъде решен ", добави Юнкер, наблягайки, че върховенството на закона е в основата на европейското строителство.

Освен това Юнкер похвали страните от Вишеградската четворка /Чехия, Унгария, Полша и Словакия/ за тяхното " удивително развиване " и " смелите промени ", осъществени след присъединението към Европейски Съюз през 2004 година.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР