Унгарският премиер и лидер на управляващата партия Фидес Виктор Орбан

...
Унгарският премиер и лидер на управляващата партия Фидес Виктор Орбан
Коментари Харесай

Виктор Орбан отново провокира ЕНП

Унгарският министър председател и водач на ръководещата партия " Фидес " Виктор Орбан разгласи, че отдръпва поддръжката си за Манфред Вебер, който е водещият претендент за началник на новата Европейска комисия от Европейската национална партия (ЕНП), от която е част и " Фидес ", оповестиха осведомителните организации. Мотивът за решението му е, че германецът Вебер си разрешавал да прави изказвания, които са обидни за унгарския народ. Орбан недоволства против изявление на Вебер отпреди повече от месец, в което той декларира, че няма да одобри управителния пост в Европейска комисия, в случай че той ще зависи от гласовете на унгарската партия " Фидес ".

Манфред Вебер пък съобщи, че при ръководството на Орбан Унгария върви в " неправилна посока ". Той акцентира, че ЕНП е влезнала в спор на " полезности " с партията " Фидес ". " ЕНП е партия на полезности, на общи идеали, на концепция за бъдещето на Европа и това ни сплотява, а тези, които не имат вяра повече в тези полезности, би трябвало да изоставен ЕНП, " сподели още Вебер.

През март т.г. ЕНП замрази участието на " Фидес "  след поредност от обществени нападки против сегашния ръководител на ЕК Жан-Клод Юнкер.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР