Унгарският политик Йожеф Сайер, който подаде оставка като евродепутат, напусна

...
Унгарският политик Йожеф Сайер, който подаде оставка като евродепутат, напусна
Коментари Харесай

Йожеф Сайер напусна партията ФИДЕС след скандала с гей партито в Брюксел

Унгарският политик Йожеф Сайер, който подаде оставка като евродепутат, напусна и ръководещата партия ФИДЕС след абсурда с присъединяване в неразрешено секс празненство в Брюксел, оповестява Българска телеграфна агенция.

Унгарският министър председател и водач на ФИДЕС Виктор Орбан съобщи пред в. "Модяр немзет ", че Сайер няма никакво опрощение за дейностите си и че те са били в прорез с полезностите на ФИДЕС, която се показва като бранител на обичайните християнски полезности и семейство.

Сайер е един от създателите на ФИДЕС и е съдружник на Орбан от над 30 години, отбелязва Ройтерс. В качеството си на евродепутат той бе водеща фигура на ФИДЕС в Европейския парламент и изигра сериозна роля в пренаписването на унгарската конституция след изборната победа на Орбан през 2010 година

"Няма да забравим и да отречем неговите 30 години работа, само че стореното от него е недопустимо и за него няма никакво опрощение. В резултат на това той взе единственото вярно решение, като сервира извиненията си и се отдръпна от Европейския парламент и от Фидес ", посочи Орбан.



Сайер подаде оставка като евродепутат в неделя, а във вторник популяризира изказване, в което сервира извиненията си за сторената от него неточност и за това, че е нарушил белгийските карантинни правила.

Белгийската полиция заяви, че е задържала двайсетина души, взели участие в домашно празненство, и че у Сайер, който е бил измежду тях, били открити опиати. Сайер отхвърли да е взимал опиати и съобщи, че е предложил да му бъде изработен тест за опиати, само че полицията не го е сторила.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР