Унгарският парламент в понеделник подкрепи с мнозинство от две трети

...
Унгарският парламент в понеделник подкрепи с мнозинство от две трети
Коментари Харесай

Разрешиха на Орбан да управлява като диктатор

 Унгарският парламент в понеделник поддържа с болшинство от две трети предлагането на държавното управление министър-председателят Виктор Орбан да ръководи с укази и то за неустановен период, оповестява " Политико ".

Докато новото законодателство е в действие, не могат да се организират избори и държавното управление на Орбан ще може да спре използването на избрани закони.

Освен това хората, които оповестяват обстоятелства, които се преглеждат като погрешни или изкривени, и които биха могли да пречат на отбраната на обществеността или биха могли да сигнализират или раздразнят огромен брой хора, в този момент са изправени пред наказване от няколко години затвор.

При гласуването 137 членове на Народното събрание бяха " за ", 53 - " срещу ", а 9 се въздържаха. Новите правила могат да бъдат анулирани единствено с ново гласоподаване с две трети от членовете на Народното събрание и с автограф на президента.

Законодателството провокира дълбока угриженост както измежду групите за цивилен права в Унгария, по този начин и измежду интернационалните институции, като чиновници на Съвета на Европа, Организацията на обединените народи и Организацията за сигурност и съдействие в Европа обществено показаха опасения по отношение на законопроекта. Законодателството провокира рецензии и от членовете на Европейския парламент.

Критиците споделят, че незабавните ограничения за справяне с коронавирусната рецесия би трябвало да бъдат краткотрайни и лимитирани във времето, с цел да разрешат инспекции и баланс. Понастоящем Унгария е изправена пред процедура по член 7 според Договора на Европейски Съюз, която се употребява, когато дадена страна е с риск да наруши главните полезности на Блока.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР