Унгарският нискотарифен превозвач Wizz Air планира да добави нов самолет

...
Унгарският нискотарифен превозвач Wizz Air планира да добави нов самолет
Коментари Харесай

Wizz Air разширява присъствието си в Румъния

Унгарският нискотарифен транспортьор Wizz Air възнамерява да добави нов аероплан към румънския си флот, както и да пусне шест нови маршрута от североизточния град Яш от август 2020 година.

Компанията ще разшири интервенциите си в Букурещ със аероплан Airbus A320. Това ще бъде третият аероплан на Wizz Air разпределен в град Яш. От август следващата година компанията ще стартира да лети до Барселона, Бари, Верона, летищата Берлин-Шьонефелд и Лондон Саутенд, както и до Торино. Освен това с идването на новия аероплан честотите на полетите до Рим Чампино, Болоня, Брюксел Шарлероа и Тел Авив ще се усилят, оповестиха от компанията.

В средата на септември Wizz Air разгласи, че възнамерява да има нов аероплан в румънския си флот, както и да пусне нов маршрут от столицата Букурещ до френския Лион през юни 2020 година. През 2018 година Wizz Air транспорти над 8.3 милиона пасажери по маршрутите си до и от Румъния, което съставлява растеж от 14% на годишна база. Wizz Air към този момент предлага 148 маршрута до 20 страни от 10 летища в Румъния.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР