Унгарският министър-председател Виктор Орбан заяви, че все още няма достатъчно

...
Унгарският министър-председател Виктор Орбан заяви, че все още няма достатъчно
Коментари Харесай

Орбан заплаши да блокира 50 млрд. евро помощ за Украйна

Унгарският министър-председател Виктор Орбан съобщи, че към момента няма задоволително учредения за одобрение на спомагателна финансова помощ в размер на 50 милиарда евро за Украйна. Ако такива учредения не се появят, Унгария ще се опълчи на одобряването на новия пакет, съобщи той.

" Зад актуалните оферти няма съществени професионални и политически причини. Даването на повече пари няма да даде резултат, ще го отхвърлим ", съобщи унгарският министър-председател пред кореспонденти по време на първия ден от срещата на върха на Европейски Съюз в Брюксел, представен Index.hu).

Орбан също по този начин се опълчи на отпущането на 15 милиарда евро за обезпечаване на промяната на Европейски Съюз в региона на миграцията. Съгласно регламента бюджетът няма да бъде променян без единомислещо решение на всички страни - членки на Европейски Съюз.

Срещата на върха се организира в Брюксел от 26 до 27 октомври. Лидерите на Европейски Съюз разискват обстановката в Близкия изток, поддръжката за Украйна, дълготрайния бюджет на Европейски Съюз, миграцията и външната политика.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР