Унгарският министър на външните работи Петер Сиярто обвини американското правителство,

...
Унгарският министър на външните работи Петер Сиярто обвини американското правителство,
Коментари Харесай

Унгария обвини САЩ в намеса във вътрешните работи чрез финансиране за медии

Унгарският министър на външните работи Петер Сиярто упрекна американското държавно управление, че се намесва във вътрешните работи на страната му и идната акция за парламентарните избори посредством предлагането си за финансиране на „ справедливи “ медии в Унгария, съобщи АП.

Миналата седмица Държавният департамент на Съединени американски щати прикани унгарските медии, основани отвън столицата Будапеща, да аплайват за финансово подкрепяне в стратегия на стойност 700 хиляди $. Една от оповестените цели на програмата е „ да бъде усъвършенствано качеството на локалните обичайни и онлайн медии, както и да бъде уголемен достъпът до надеждна и безпристрастна информация “.

Сиярто дефинира предлагането като „ шокиращо и извънредно “ за съдружници.

Финансираните от американската страна планове ще стартират да се извършват сред май и юли 2018 година, а изборите в Унгария са през април, отбелязва АП.

Унгарският министър председател Виктор Орбан нееднократно е изразявал предпочитание в унгарските медии, енергетика, банково дело и търговия да доминира локална благосъстоятелност. Само комерсиалният бранш, доминиран от вериги като австрийската СПАР, френската „ Ошан “ и немските „ Лидл “ и „ Алди “, продължава да е в непознати ръце, отбелязва АП.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР