Унгарският квалификант Фабиан Марожан поднесе най-голямата изненада на турнира от

...
Унгарският квалификант Фабиан Марожан поднесе най-голямата изненада на турнира от
Коментари Харесай

Фабиан Марожан отстрани Карлос Алкарас в Рим

Унгарският квалификант Фабиан Марожан сервира най-голямата изненада на шампионата от сериите. В третия кръг той шокира след 6-4, 7-6(4) Карлос Алкарас. Алкарас се връща на върха в международната класация след седмица.

23-годишният Фабиан Марожан, който заема 135-о място в международната класация и до началото на конкуренцията в италианската столица нямаше победа в главната скица на шампионат на АТП, изигра съвсем непогрешим дуел.

Още в първия гейм Марожан трябваше да избавя точка за пробив. Той го направи, а това се оказа и единственият брейкбол, който се откри пред Алкарас до втория сет. Унгарецът доминираше играта от главната линия и съумя да осъществя пробив за 3-1. Това му обезпечи и спечелването на първия сет.

Във втората част Марожан продължи да държи самодейността и още веднъж стигна първи до пробив. Това стана в седмия гейм и той поведе с 4-3. Испанецът обаче съумя да върне пробива и докара сета до тайбрек. В него Алкарас поведе с 4:1 точки и изглеждаше на път към равнене. Марожан обаче го шокира с шест следващи точки. Така той завоюва тайбрека със 7:4, а с това и мача. Марожан приключи дуела с 30 печеливши удара и единствено 7 непредизвикани неточности.

На осминафиналите унгарецът ще срещне Борна Чорич. Хърватинът се наложи над испанеца Роберт Карбайес Баена след 7-6(3), 6-1.

Напред към четвъртия кръг продължава и германецът Яник Ханфман. Той завоюва след 6-4, 4-6, 6-3 против представителя на домакините Марко Чекинато. За място на четвъртфиналите Ханфман ще играе против Андрей Рубльов. Рубльов се оправи в два сета с испанецът Алехандро Давидович Фокина.

First career ATP Tour main draw in Rome ✔️
The first Hungarian male to reach the last 16 in 42 years
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР