Унгарските власти са блокирали съвместно изявление на Европейския съюз за

...
Унгарските власти са блокирали съвместно изявление на Европейския съюз за
Коментари Харесай

Унгария блокира декларация на ЕС за заповедта за арест на Путин

Унгарските управляващи са блокирали взаимно изказване на Европейския съюз за издаването на заповедта за арест на съветския президент Владимир Путин от Международния углавен съд. Това написа " Блумбърг ", като се базира на източници.

Hungary blocked EU member states from issuing a joint statement about an international arrest warrant against Russian President Vladimir Putin, sources say

Единственият появил се в понеделник документ е от министрите на правораздаването в поддръжка на МНС, само че без подписа на Унгария.

Това е и повода висшият представител на Европейски Съюз във външната политика и политиката за сигурност Жозеп Борел да излезе с настрана изказване, че съюзът е обърнал внимание на решението и го възприемa като " начало на търсене на отговорност на съветските водачи за закононарушения и жестокости в Украйна, осъществени по тяхна заповед, с тяхно позволение или които те самите са направили ".

Според " Блумбърг " Унгария - която е съперник и на разширението на глобите против Русия поради войната в Украйна и желае събаряне на съществуващи - може да изрази позицията си на идващия Европейски съвет в Брюксел на 23-24 май. Тогава се чака тематиката да участва и в заключенията на съвета. Източниците на организацията означават, че някои страни приканват да се употребяват по-остри думи.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР