Унгарските власти пречат на независимите медии и разполагат с безпрецедентен

...
Унгарските власти пречат на независимите медии и разполагат с безпрецедентен
Коментари Харесай

Организации за свободата на медиите зоват ЕС да вземе мерки срещу Унгария

Унгарските управляващи пречат на самостоятелните медии и разполагат с невиждан за страна членка на Европейския съюз надзор върху публицистите, обявиха в общ отчет шест организации, следящи за свободата на медиите, съобщи Ройтерс.

Сред организациите са Международният институт по печата, Комитетът за отбрана на публицистите и " Репортери без граници ".

Докладът бе направен в навечерието на срещата на водачите на Европейски Съюз идната седмица, на която ще се разисква дали на Унгария да бъде наложено наказване за подкопаване на демократичните правила по време на ръководството на премиера Виктор Орбан.

Унгарското държавно управление систематично разрушава независимостта, свободата и плурализма на медиите, намесва се на медийния пазар и основава разделяне в журналистическата общественост на Унгария, се споделя в отчета.

Унгарски държавен представител отхвърли рецензиите. " Факт: малкия екран с най-голяма публика, новинарският портал с най-вече читатели и най-голямото седмично издание отявлено симпатизират на опозицията. А в отчета се споделя: опозиционните медии са изложени на непрекъсната опасност, запушва им се устата. Какво? ", написа в Туитър представителят Золтан Ковач.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР