Унгарските проправителствени медии продължиха днес да публикуват послания срещу ЕС

...
Унгарските проправителствени медии продължиха днес да публикуват послания срещу ЕС
Коментари Харесай

Унгария продължава да публикува политически реклами срещу ЕС

Унгарските проправителствени медии продължиха през днешния ден да разгласяват послания против Европейски Съюз макар вчерашното заричане на държавен представител, че акцията ще бъде спряна по време на договарянията с Европейската национална партия, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Ройтерс.

Днес в няколко проправителствени вестника имаше антиевропейски реклами на цяла страница. Появиха се и държавната телевизия. Вчера началникът на кабинета на Орбан Гергей Гуяш, който е и заместник-председател на Фидес, съобщи: "Кампанията с билбордовете приключи; занапред нататък обществеността ще вижда билбордове, рекламиращи държавния проект за деяние за отбрана на фамилията ".

Правителствените билбордове против ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и американския милиардер от маджарски генезис Джордж Сорос бяха измежду мотивите за неодобрение, изразено от членове на ЕНП. Те желаеха партията на унгарския министър председател Виктор Орбан Фидес да бъде изключена от ЕНП.

Дванайсет от общо към 80 членуващи в ЕНП партии считат, че Унгария е погазила полезностите на ЕНП толкоз съществено, че Фидес би трябвало да бъде изгонена, даже това да отслаби политическото семейство преди изборите за Европейски парламент. Европейска комисия, която е в спор с Унгария и поради това, което счита за заплаха за върховенството на закона, дефинира като небивалица посланията в акцията, че Европейска комисия цели да залее Унгария с мигранти.

Вчерашните договаряния сред Орбан и ръководителя на групата на ЕНП в Европейския парламент Манфред Вебер не позволиха несъгласията, което значи, че Фидес към момента може да бъде изключена. Вебер изиска анти-ЕС и антиимиграционната акция на Орбан да бъде спряна неотложно и дефинитивно - както и унгарският министър председател да се извини пред членовете на ЕНП за риториката си и да бъде решен въпросът с Централноевропейския университет в Будапеща в интерес на университета.

Публикуваните през днешния ден реклами с лицата на Сорос и Юнкер и надпис: "Имате право да знаете какво възнамерява Брюксел ", са същите, които бяха сложени на билбордове в цялата страна. В рекламите против Европейски Съюз се приказва и за хипотетични дейности, които Европейски Съюз щял да вземе, с цел да облекчи имиграцията - по-лесен достъп до визи или заплащания в брой за имигрантите. Европейска комисия дефинира това като "теории на конспирацията ". Правителствен представител съобщи, че Унгария ще завърши акцията на 15 март.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР