Унгарски съд осъди на по 25 години затвор трима българи

...
Унгарски съд осъди на по 25 години затвор трима българи
Коментари Харесай

Българи бяха осъдени на по 25 години затвор в Унгария

Унгарски съд осъди на по 25 години затвор трима българи и афганистанец за "камиона палач ", в който преди три години бяха открити 71 мъртви бежанци. Общо 14 души са обвинените за трафик, като множеството са българи.

Жертвите са от Сирия, Ирак и Афганистан. Телата им бяха открити в херметически затворения камион на автомагистрала в Австрия. Според проверяващите, бежанците са умряли на унгарска територия, за това процесът се води в Унгария.

Обвиненията против четиримата бе за преднамерено ликвидиране през август 2015 година. Главният прокурор Габор Шмид изиска доживотни присъди за четирима от 14-те упрекнати. Според него трима би трябвало да получат най-тежкото наказване съгласно унгарското законодателство - доживотно отнемане от независимост без право на прошка.

Това са 31-годишният афганистанец Самсур Лаху, считан за водач на бандата, както и двама български жители - 31-годишният му непосредствен помощник и 27-годишният водач на камиона в злощастния ден. За различен български жител на 40 години бе поискана 40-годишна присъда, само че с опция тя да бъде понижена след време.

За останалите - множеството от които също жители на България - обвиняването изиска до 16 години затвор. Трима от упрекнатите, измежду които има и ливански жител, още се търсят и бяха наказани задочно, съобщи "Дневник ".

Бандата е била основана в Будапеща и е употребила над 15 транспортни средства, с цел да трансферира в границите на няколко месеца над 1100 души от Гърция до Австрия против такса от приблизително 1500 евро на човек.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР