Унгарски съд нареди да бъде арестуван капитанът на плавателния съд,

...
Унгарски съд нареди да бъде арестуван капитанът на плавателния съд,
Коментари Харесай

Арест за капитана на потъналото в Дунав туристическо корабче

Унгарски съд подреди да бъде задържан капитанът на плавателния съд, който блъсна и потопи корабче с южнокорейски туристи в р. Дунав в Будапеща, заяви Ройтерс. Капитанът, 64-годишен украинец, отхвърля да е нарушил някакви правила или да е направил закононарушение.
Той бе подложен в четвъртък под стража от унгарската полиция, написа Дарик.

Не са му повдигнати публични обвинявания, само че заповедта за арест, издадена от общински съд в Будапеща, на процедура значи, че той няма да напусне града, до момента в който се проверява казусът. Съдът подреди едномесечен арест с опция за освобождение под гаранция на стойност 15 млн. форинта (50 000 долара), сподели пред Ройтерс зам. представителят на прокуратурата Ференц Раб.

Не е ясно каква е повода за случая, при който дългият 135 м транспортен съд за речни круизи удари и потопи в сряда през нощта по-малкото туристическо корабче с 35 души на борда. Само седем души оцеляха и седем тела бяха извадени от водата, а останалите 19 не престават да са в неопределеност, само че има огромна възможност да са починали в бурните води на Дунава. Унгарската полиция заяви, че е открила по фотоси самоличността на седем южнокорейци, починали при случая.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР