Унгарски медии: Будапеща даде убежище на ГруевскиНа вчерашното изслушване в

...
Унгарски медии: Будапеща даде убежище на ГруевскиНа вчерашното изслушване в
Коментари Харесай

Унгарски медии: Будапеща даде убежище на Груевски

Унгарски медии: Будапеща даде леговище на Груевски
На вчерашното чуване в Народното събрание на Унгария по отношение на Никола Груевски, който изиска леговище в страната, представители на унгарското държавно управление съобщи, че въпросът за леговище се преглежда и въз основа на оценките на Европейски Съюз за правосъдната система в Македония и за изискванията в македонските затвори.

Вчера и през днешния ден унгарските медии са изпълнени със заглавия, свързани с Груевски, предава МКД. Повечето медии през днешния ден оповестиха, че Службата за имиграция и леговище в Унгария към този момент е решила за желаното леговище на някогашния македонски министър председател. Някои медии оповестиха, че решението е позитивно.

Вчера Груевски беше предмет на полемика и на парламентарна сесия, отдадена на парламентарните въпроси на опозицията. По време на разискването на фасадата на унгарския парламент бе спуснат голям афиш с облика на Груевски с надпис "ВИП мигранта на Орбан".

От кабинета на унгарския министър председател Виктор Орбан през вчерашния ден в Народното събрание в Будапеща обявиха, че при вземането на решение за убежището на Груевски би трябвало да се вземат поради и изискванията в македонските затвори, както и обстановката с македонското правораздаване, които получават неприятни оценки в отчетите на Европейската комисия и Съвета на Европа. Те настояват, че не са сигурни, че Груевски е бил изправен пред обективен развой, при който е получил присъда от две години затвор. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР