Унгарската управляваща партия Фидес може да напусне Европейската народна партия

...
Унгарската управляваща партия Фидес може да напусне Европейската народна партия
Коментари Харесай

Унгарската управляваща партия Фидес може да напусне ЕНП

Унгарската ръководеща партия Фидес може да напусне Европейската национална партия (ЕНП), съобщи министър председателят Виктор Орбан, представен от Ройтерс.

Партията не получи покана за двудневния конгрес на ЕНП в Хърватия тази седмица.
На върха на най-голямата европейска партия: Мария Габриел в управлението на ЕНП Българката получи най-голяма част от гласовете на делегатите - 442, за вицепрезидент
ЕНП прекрати краткотрайно през март участието на Фидес поради опасения, подбудени от популистките антиимигрантски акции на Орбан, подкопаването на правовата страна, свободата на печата и правата на малцинствата при неговото ръководство.

Европейският закостенял блок сподели, че ще изследва изискванията в Унгария и ще реши дали да остави Фидес в редиците си.
Крачка обратно: Партията на Орбан желае да остане в ЕНП ФИДЕС обаче е срещу номинацията на Манфред Вебер за ръководител на Европейската комисия
Виктор Орбан даде през днешния ден изявление за унгарското публично радио. " Запазваме участието си замразено ", сподели той. " Ще изчакаме ЕНП да изрази ясно възгледите и проектите си и тогава ще вземем решение ", добави той.

Орбан разяснява още, че ЕНП е направила завой наляво - нещо, което новият водач Доналд Туск би трябвало да спре, или в противоположен случай ще загуби Фидес.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР