Унгарската прокуратура подведе под отговорност евродепутата Бела Ковач от унгарската

...
Унгарската прокуратура подведе под отговорност евродепутата Бела Ковач от унгарската
Коментари Харесай

Унгария обвини евродепутат от крайнодясната партия „Йоббик“ в шпионаж в полза на Русия

Унгарската прокуратура подведе под отговорност евродепутата Бела Ковач от унгарската крайнодясна партия „ Йоббик “ по съмнения, че е работил в интерес на Русия, предадоха Ройтерс и Агенция Франс Прес, като се позоваха на нейно официално съобщение.

Срещу 57-годишния Ковач е формирано разследване за присъединяване в шпионска активност в интерес на непозната страна против европейските институции, данъчна машинация и подправяне на документи, нанесли обилни финансови вреди .

Унгарското правораздаване не загатва категорично страната, в интерес на която се допуска, че е работил евродепутатът, само че унгарският щемпел заяви за многочислени пътувания на Ковач до Москва , където той може да се е срещал скрито с съветски дипломати.

Присъдата, която Ковач може да получи за шпионаж, е сред две и осем години затвор .

Евродепутатът отхвърля обвиняванията, огласени от проправителствен вестник през 2014 година, малко след изборите за Европейския парламент, на които Ковач завоюва място в Екологичен потенциал. През октомври 2015 година Народното събрание в Страсбург лиши депутатския му имунитет.

След успеха на дясната партия ФИДЕС, осигурила на премиера Виктор Орбан втори мандат през 2014 година, партия „ Йоббик “ стана втората по величина партия в страната. Според социологическите изследвания Орбан е любимец за трети мандат на идващите парламентарни избори, планувани за април следващата година.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР