Унгарската полиция временно затвори границата със Сърбия, след като голяма

...
Унгарската полиция временно затвори границата със Сърбия, след като голяма
Коментари Харесай

Унгария затваря временно границата със Сърбия заради мигранти

Унгарската полиция краткотрайно затвори границата със Сърбия, откакто огромна група мигранти се появи там и изиска да бъде пусната.

 © БГНЕС
Това се случва седмица, откакто 60-70 души се пробваха да влязат в Унгария през нощта на различен сръбски граничен пункт, подтиквайки чиновниците от службите за сигурност да изстрелят предупредителни изстрели във въздуха.

Унгарската полиция регистрира внезапно нарастване на опитите за прекосяване на южните граници на страната от декември.

Сръбски граничен служител на реда удостовери, че " към 100 мигранти " са в зоната сред Сърбия и Унгария, настоявайки унгарските управляващи да ги пуснат. Той добави, че са спокойно настроени и отхвърлят да дадат детайлности за това по какъв начин са стигнали до граничната зона.

Някои от групата обявиха, че са от Сирия, Афганистан и Йемен и че ще останат в региона сред двете граници, до момента в който не бъдат пуснати.

Съветник на унгарския министър-председател Виктор Орбан съобщи предходната седмица, че през предишния месец са направени повече от 3 400 опита за прекосяване на южните граници на страната, спрямо няколкостотин месечно предходната година.
 © БГНЕС
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР