Унгарската петролна група MOL инвестира 1.2 милиарда евро в завод

...
Унгарската петролна група MOL инвестира 1.2 милиарда евро в завод
Коментари Харесай

Петролната група MOL инвестира 1.2 млрд. евро в нов унгарски завод

Унгарската петролна група MOL влага 1.2 милиарда евро в цех за произвеждане на полиоли в Източна Унгария, който ще създава към 200 000 тона полиол годишно. MOL се трансформира в единствената в Унгария и целия район на Централна и Източна Европа компания с интегрирана верига на стойност от добива на недопечен петрол до производството на полиетерни полиоли.

"Този ​​инвестиционен план ще направи MOL Group един от най-важните участници в химическата индустрия в района. MOL Petrochemicals е единствената компания в Централна и Източна Европа, която управлява цялата верига на стойност от добива на недопечен петрол до производството на полиол. След като бъде пуснат в употреба през 2021 година, заводът ще усъвършенства още повече позицията на региона в химическата индустрия, защото опитът и основаната тук нова индустриална инфраструктура могат да привлекат спомагателни вложители ", съобщи ръководителят и изпълнителен шеф на MOL Group, представен от Еmerging Еurope. Заводът ще употребява най-модерните софтуерни решения и ще бъде построен от немската компания ThyssenKrupp Industrial Solutions.

Заводът за полиоли е част от тактиката на MOL за разширение на веригата на нефтохимични артикули на компанията и произвеждане на по-ценни артикули до 2030 година "Със своята визия за 2030 година MOL следва амбициозна стратегия за напредък. Горди сме и стабилно ангажирани да подкрепим тази визия и да допринесем с нашите технологии и ноу-хау за новаторски и резистентен химически бранш ", добави Сами Пелконен, основен изпълнителен шеф по химичните технологии в ThyssenKrupp Industrial Solutions. Очаква се индустриалната активност на новия цех да стартира през 2021 година като планът ще обезпечи дълготрайни благоприятни условия за претовареност на 200 души.

Според оценките на MOL, предприятието ще способства за финансовите резултати на петролната група годишно с почти 150 милиона евро. Полиолът е значима и търсена суровина за производството на пластмаса, употребена от доста промишлености, от автомобилостроенето и строителството до облеклото. Заводът ще създава полиол, употребявайки ефикасни и екологично чисти технологии.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР