Унгарската партия ФИДЕС може да се присъедини към нова група

...
Унгарската партия ФИДЕС може да се присъедини към нова група
Коментари Харесай

Партията на Орбан може да си избере нова група в ЕП

Унгарската партия ФИДЕС може да се причисли към нова група в Европейския парламент, в случай че оставането ѝ в дясноцентристката Европейска национална партия (ЕНП) опонира на националните ѝ ползи, сподели пред националното радио министър председателят Виктор Орбан, представен от Reuters.
Членството на радикалната групировка в ЕНП беше замразено през март поради нарушаването от страна на Орбан на правилото на върховенството на закона, свободата на печата и правата на малцинствата.
" Сега сме в ЕНП и ще забележим в коя посока ще тръгне тя... дали можем да ѝ повлияем и дали е в благозвучие с ползите на Унгария и унгарския народ ", сподели министър председателят. " Ако е по този начин, тогава ще останем, в случай че не е, ще се присъединим към нова групировка ", сподели той, без да прецизира към коя.
ЕНП завоюва евроизборите, само че загуби доста места в Екологичен потенциал, което ще я принуди да търси коалиция с минимум две други групи, с цел да получи болшинство.
Орбан сподели по радиото, че Вишеградската четворка - Унгария, Полша, Словакия и Чехия, са се споразумели да заемат обща позиция при избирането на новите водачи на Европейския съюз.
" Ще имаме единна позиция по кадровите въпроси ", сподели той и добави, че ще поддържа претендент за ръководител на Европейската комисия, който е антиимигрантски надъхан, развито национално възприятие и е " подготвен да пази " християнската просвета. " Идва ни мислено сходен претендент и освен един ", сподели Орбан, без да посочва съответни имена.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР